Hong Kong va oferi 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiștii înapoi

Redacția feb. 3, 2023 0 comentarii
Hello Hong Kong

Guvernul din Hong Kong a anunțat că intenționează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, pentru a revigora industria turismului și a atrage vizitatorii înapoi în oraș, scrie CNN.

Inițiativa “Hello Hong Kong” a fost dezvăluită joi, dar a fost în lucru de peste doi ani.

Biletele vor fi distribuite între cele trei companii aeriene ale orașului – compania de pavilion Cathay Pacific, HK Express și Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat orașul aproximativ 254,8 milioane de dolari în total.

Cum se desfășoară campania

Călătorii dornici să călătorească la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare World of Winners începând cu 1 martie pentru a-și înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc în China continentală și de la 1 mai rezidenților din restul lumii. 

Localnicii pot participa și ei la acțiune. De la 1 iulie, unele bilete de avion vor fi oferite locuitorilor din Hong Kong dornici să aibă o șansă de a recupera timpul de călătorie pierdut.

Înainte de pandemie, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obișnuit. Până în 2022, acest număr a scăzut la aproximativ 100.000.

Și nu au fost doar turiștii străini care au stat departe. Centrul financiar a înregistrat cea mai mare scădere a populației din 1961 încoace, scăzând cu 1,6%.

 

 

Sursa foto: info.gov.hk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *