Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului: ”Autoritatea a făcut în vară controale încrucișate la restaurantele care plătesc chirie firmei familiei mele”

Horia Constantinescu, presedinte ANPC

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a declarat pentru G4Media, că instituția pe care o conduce a făcut chiar în cursul acestei veri controale la două restaurante din sectorul 1, care plătesc chirie firmei deținută de familia sa. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care primarul Clotilde Armand a scris într-o postare pe Facebook că restaurantele respective au fost închise recent din cauza gălăgiei. ”Câte controale credeți că a făcut Horia Constantinescu la It Cucina și Kayo? Aștept replica de la Marcel Ciolacu”, s-a întrebat Clotilde Armand pe Facebook.

”ANPC a făcut în această vară controale la aceste restaurante, iar acțiunile de control s-au făcut împreună cu reprezentanții altor autorități de la structuri sanitar-veterinare, tocmai ca să nu existe suspiciuni”, i-a răspuns într-o declarație pentru G4Media, Horia Constantinescu.

El consideră că ”abordarea lui Clotilde Armand este jenantă” și că primarul ar trebui să se preocupe mai curând de ”locurile de joacă, de gestionarea deșeurilor care pun în pericol real cetățenii. Noi am sancționat aceste locuri de joacă din sectorul 1”.

Horia Constantinescu a confirmat pentru G4Media că firma Rodrag Trade Ro SRL, înregistrată în Panama, aparține familiei sale și că este administrată de soția sa. De asemenea, a mai confirmat că spațiile aparțin societății sale, iar contractele de închiriere sunt înregistrate fiscal.

Societatea Rodrag Trade Co SRL l-a avut asociat la un moment dat pe Andrei Năstase, finul lui Horia Constantinescu și fiul fostului premier Adrian Năstase.

Redăm mai jos integral postarea lui Clotilde Armand:

”Am văzut că s-au stârnit multe reacții după ce am suspendat activitatea în cazul a nouă terase și baruri din Herăstrău și de pe Calea Victoriei, care dădeau muzica la maxim în week-end-uri. Am mai văzut și că unul dintre administratori a spus unor jurnaliști, care-l filmau cu camera ascunsă, că mută clubul pe o firmă nouă. Adevărul este că legea este făcută în favoarea acestor patroni, care se gândesc doar la profit și la bani. Că știu să fenteze legea, că au pregătite din timp firme care să preia imediat afacerea și care ignoră binele comunității locale.

Au cotropit Herăstrăul în timpul administrațiilor PSD și PNL, au cumpărat sau concesionat pe nimic malul și pontoanele lacului, și l-au transformat într-un loc în care scandalurile și fițele sunt la ele acasă. Nimeni nu i-a deranjat niciodată, pentru că au o reală protecție la nivel politic. Am spus-o și anul trecut, o spun și acum, cu exemple concrete.

It Cucina și Kayo sunt două dintre cluburile pentru care am avut nenumărate reclamații, dar instituțiile statului nu le-au controlat, ca și cum nu ar exista. Există o explicație, pe care ne-ar putea-o oferi chiar domnul premier Marcel Ciolacu. Ambele cluburi plătesc o chirie frumoasă, mii de euro/ lună, către firma fondată de unul dintre oamenii de bază ai PSD, Horia Constantinescu. Vorbim de președintele ANPC, chiar cel care ar trebui să controleze aceste cluburi.

Societatea Rodrag Trade Co SRL a fost înființată de Horia Constantinescu, și l-a avut asociat, la un moment dat, pe finul lui, Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. În februarie 2006, Rodrag Trade Co SRL a cumpărat la un preț modest, de la administrația PSD a Sectorului 1, spațiul în care își desfășoară activitatea în prezent It Cucina și l-a extins (S+P+ Terasă), în 2010, în baza unei autorizații date lejer de administrația locală. În cazul locației clubului Kayo, situația s-a rezolvat mai ușor, Rodrag Trade Co SRL a concesionat imobilul cu structură de ponton de la ALPAB, în aprilie 2014, în timpul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Treptat, Rodrag Trade Co SRL a fost transferată unui offshore din Panama, și-a mutat sediul din strada Nordului în Dana 13 din Portul Constanța, iar administrator este soția lui Horia Constantinescu. Câte controale credeți că a făcut Horia Constantinescu la It Cucina și Kayo? Aștept replica de la Marcel Ciolacu.

Vă asigur de un lucru, nu ne vom opri aici!”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *