Hyundai negociază vinderea uzinei din Rusia către Kazahstan, scrie presa din Coreea de Sud

hyundai Sursa foto: Facebook/Hyundai

Compania sud-coreeană Hyundai Motor este în discuții cu o companie din Kazahstan pentru vânzarea uzinei sale de producție din Rusia, a relatat joi presa sud-coreeană, citată de Reuters.

Multe fabrici din Rusia și-au suspendat producția și au concediat muncitorii din cauza lipsei de echipamente de înaltă tehnologie la care s-a ajuns după sancțiunile occidentale și a exodului producătorilor occidentali.

Guvernul local din Sankt Petersburg a negociat cu Kazahstanul pentru a vinde uzina Hyundai din Rusia, a relatat agenția de știri Yonhap, citând o relatare a agenției TASS.

Yonhap a relatat că negocierile pentru vânzarea uzinei Hyundai din Sankt Petersburg către o companie legată de industria auto din Astana, Kazahstan, sunt în faza finală, citând o sursă anonimă. Afacerea ar putea fi semnată încă din luna iunie, a precizat aceasta.

Hyundai Motor a suspendat operațiunile la fabrica sa din Rusia în martie anul trecut. Hyundai Motor nu a fost disponibilă pentru comentarii atunci când a fost contactată de Reuters.

Hyundai Motor, care, împreună cu filiala Kia Corp, se numără printre primii 10 cei mai mari producători auto din lume în funcție de vânzări, construiește aproximativ 200.000 de vehicule pe an în Rusia, aproximativ 4% din capacitatea sa de producție globală.

 

Sursa foto: Facebook/Hyundai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *