Ikea vrea să scadă și mai mult prețurile la produsele sale, pe măsură ce costurile se stabilizează și lanțul de aprovizionare își revine

Redacția nov. 30, 2022 2 comentarii
IKEA

Ikea consideră că poate scădea și mai mult prețurile, acum că costurile se stabilizează și lanțul de aprovizionare își revine. Astfel, prețurile mai mici îi vor ajuta pe oameni să cumpere din nou mai mult, spune Ikea, scrie publicația Retail Detail.

Deși profiturile Ikea au suferit o lovitură puternică în acest an, retailerul de mobilă vrea în continuare să micșoreze prețurile. Costurile inputurilor încep să se stabilizeze, notează proprietarul mărcii Inter IKEA, iar întreruperile din lanțul de aprovizionare s-au diminuat. De exemplu, transportul maritim devine din nou mai ieftin, iar prețurile metalelor se temperează.

Ingka Group este, prin urmare, optimist că Ikea poate continua să se concentreze pe scăderea prețurilor acolo unde este posibil și în viitor, a declarat pentru Reuters șeful departamentului de retail, Tolga Oncu. Ikea crede că poate astfel să beneficieze de criza puterii de cumpărare: consumatorii atenți la preț se îndreaptă astăzi către retaileri și mărci mai prietenoase cu bugetul.

După ce au atins un vârf în timpul pandemiei de coronavirus, vânzările din categoria de locuințe au scăzut brusc. Prin reducerea prețurilor, Ikea crede că poate totuși să crească volumele.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *