În lipsa cipurilor, Toyota renunță la cheile inteligente pentru mașinile sale și revine la cele clasice. Una din cele două chei va fi mecanică, pentru clienții din Japonia

toyota aygo

Cel mai mare producător auto din lume, Toyota Motor, a anunțat joi că va înlocui una din cele două chei electronice “inteligente” pe care le livrează în Japonia cu una mecanică pentru moment, scrie Reuters. 

Compania încearcă astfel să livreze cât mai repede mașinile clienților din Japonia.

“Întrucât penuria de semiconductori continuă, aceasta este o măsură provizorie menită să livreze automobilele clienților cât mai repede posibil”, a precizat Toyota într-un comunicat, cerându-și scuze pentru neplăcerile create.

“În ceea ce privește cea de-a doua cheie inteligentă, intenționăm să o predăm imediat ce va fi gata”, a adăugat acesta.

O penurie globală de cipuri a provocat o întârziere severă în producția și livrările de mașini, mulți cumpărători fiind nevoiți să aștepte ani de zile pentru a le fi livrate.

Toyota a fost afectată în mod deosebit în acest an, dezastrele naturale și alte perturbări adăugându-se la problemele sale.

Săptămâna trecută, producătorul modelelor Toyota și Lexus a avertizat că, probabil, nu va putea construi cele 9,7 milioane de vehicule pe care le prognozase inițial pentru actualul exercițiu financiar.

 

Sursa foto: Toyota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *