Încă o scumpire a carburanților la Petrom

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou carburanții. De data aceasta s-a scumpit doar benzina standard, cu 4 bani pe litru. Este a 11-a scumpire din 18 ianuarie 2024. De atunci, prețurile au crescut cu 51 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 44 de bani pe litru în cazul motorinei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează vineri dimineață, 23 februarie 2024, următoarele prețuri: 7,11 lei pentru un litru de benzină standard și 7,54 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 7,06 lei și 7,12 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,52 lei și 7,55 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 20 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă România se află pe locul 4 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată tot pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru și Malta.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *