Încă o scumpire semnificativă a carburanților la Petrom, a opta în mai puțin de o lună/ Benzina standard, tot mai aproape de pragul de 7 lei

Statie Petrom 5

Benzina și motorina de la Petrom s-au scumpit din nou joi dimineață, cu câte 8 bani pe litru, la o săptămână după ce prețurile au crescut cu 10 bani pe litru. Joia trecută, Petrom a aplicat două majorări de preț într-o singură zi, o dată cu 8 bani, apoi, cu încă doi bani.

Scumpirea de joi 15 februarie este a opta din ultimele trei săptămâni. 

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi după amiază următoarele prețuri: 6,97 lei pentru un litru de benzină standard și 7,44 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Precedenta scumpire  a avut loc luni 29 ianuarie 2024, prețurile carburanților de la Petrom au crescut cu câte 4 bani pe litru.

Altă scumpire a avut loc vineri, 26 ianuarie 2024, când benzina și motorina s-au scumpit cu tot cu câte 4 bani pe litru. Celelalte două majorări de preț au fost operate pe 22 și 24 ianuarie. O altă modificare de preț a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, când motorina s-a scumpit cu 4 bani. Prețul benzinei a rămas atunci neschimbat. A fost ziua în care a început această serie de scumpiri, care a majorat prețul benzinei cu 29 de bani pe litru și al motorinei cu 26 de bani pe litru.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,92 lei și 6,98 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,42 lei și 7,45 lei.

În prima zi a anului, prețurile au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină. Pe 4 ianuarie, Petrom a operat o primă reducere a prețurilor, cu 8 bani pe litru, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Iar pe 10 ianuarie 2024, ieftinirea a fost de 4 bani pe litru. O zi mai târziu, prețul benzinei a mai scăzut cu un ban.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă România se află pe locul 4 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Cipru, Malta și Slovenia.. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru, Malta și Slovenia.

 
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *