Petrom, două scumpiri într-o zi/ Prețurile au crescut din nou în jurul prânzului, după majorarea de preț de la miezul nopții/ A șaptea scumpire în 3 săptămâni

Statie Petrom 7

Benzina și motorina de la Petrom s-au scumpit de două ori într-o singură zi. Astfel, dacă la miezul nopții prețurile au fost majorate cu 8 bani pe litru, încă o scumpire ușoară de doi bani pe litru a fost aplicată joi 08 februarie 2024 imediat după ora 11. Astfel, într-o singură zi, prețul carburanților de la Petrom a urcat cu 10 bani pe litru. 

Este a șaptea majorare de preț în ultimele trei săptămâni. 

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi după amiază următoarele prețuri: 6,89 lei pentru un litru de benzină standard și 7,36 lei pe litru în cazul motorinei standard.


Dimineață erau afișate următoarele prețuri:

Precedenta scumpire  a avut loc luni 29 ianuarie 2024, prețurile carburanților de la Petrom au crescut cu câte 4 bani pe litru.

Altă scumpire a avut loc vineri, 26 ianuarie 2024, când benzina și motorina s-au scumpit cu tot cu câte 4 bani pe litru. Celelalte două majorări de preț au fost operate pe 22 și 24 ianuarie. O altă modificare de preț a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, când motorina s-a scumpit cu 4 bani. Prețul benzinei a rămas atunci neschimbat. A fost ziua în care a început această serie de scumpiri, care a majorat prețul benzinei cu 29 de bani pe litru și al motorinei cu 26 de bani pe litru.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,83 lei și 6,90 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,34 lei și 7,37 lei.

În prima zi a anului, prețurile au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.  Pe 4 ianuarie, Petrom a operat o primă reducere a prețurilor, cu 8 bani pe litru, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Iar pe 10 ianuarie 2024, ieftinirea a fost de 4 bani pe litru. O zi mai târziu, prețul benzinei a mai scăzut cu un ban.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă România se află pe locul 4 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru, Malta și Slovenia.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *