VIDEO Încep lucrările de asfaltare pe primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti. Lotul Sibiu – Boiţa a ajuns la 46 % şi va fi deschis circulaţiei anul viitor, anunţă ministrul Drulă

A 1 viaduct Tălmăcel

Constructorul PORR începe săptămâna aceasta aşternerea covoarelor asfaltice pe primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti, secţiune cu o lungime de 13,7 kilometri care a ajuns la un stadiu fizic de 46 %, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. Lotul Sibiu – Boiţa care va fi deschis circulaţiei spre sfârşitul anului viitor cuprinde una dintre cele mai spectaculoase lucrări de artă : viaductul de la Tălmăcel cu o lungime de 650 de metri şi o înălţime a pilonilor de până la 30 de metri.
Constructorul poate lucra pe întreg amplasamentul a scris Drulă : ,,Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor – mai ales că acest șantier este deblocat integral. Segmentul Sibiu-Boița mai cuprinde:

încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;

2 noduri rutiere;

2 spații de servicii;

27 de poduri și pasaje;

tot atâtea podețe.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al celei mai aşteptate autostrăzi din România a fost semnat în aprilie 2019 cu antreprenorul Porr din Austria pentru 129 milioane de euro, adică 10 mil. E pe kilometru. Lucrările au început în primăvara anului 2020 iar termenul de execuţie este de 3 ani.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti este secţiunea V Piteşti – Curtea de Argeş cu o lungime de 30 km. unde antreprenorul Astaldi din Italia a primit recent Autorizaţia de Construire.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *