Începe proiectul noului Spital de Urgență Craiova. Cum va arăta. FOTO și VIDEO

CRAIOVA

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a scos la licitație în SICAP un contract de 59 de milioane lei pentru lucrări premergătoare construirii noului Spital Regional de Urgență Craiova. Este prima fază a proiectului mare, care prevede ridicarea în 48 de luni a unei unități medicale cu 807 paturi și 19 săli de operație, cu un cost total de 749 de milioane de euro cu TVA. Jumătate din această sumă este acoperită dintr-un împrumut de 368 milioane euro contractat de la BEI. Restul vine de la buget și din alte fonduri atrase.

Lucrările preliminare de acum vor trebui efectuate în patru luni, pentru ca în primăvară să înceapă construcția propriu-zisă a clădirii spitalului. Ele vizează: – Demolarea clădirii existente; – Devierea / relocarea / dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament; – Excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, umpluturi și protecția versanților; – Împrejmuire permanentă și temporară; – Organizarea de șantier (pentru Etapa 1); – Foraje de adâncime de explorare-exploatare; – Întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa 2; – Supraveghere arheologică pe durata excavațiilor.

Începerea proiectului de Spital Regional la Craiova a fost anunțată chiar ieri, când reprezentanți ai Sănătății s-au deplasat în Bănie și au prezentat macheta 3D a spitalului.

Spitalul regional este așteptat de mulți ani. Încă din 2015 s-a discutat despre realizarea lui, însă abia acum încep să se facă primii pași pentru ca proiectul să devină realitate.

Spitalul Regional de Urgență din Craiova va deservi toate județele regiunii Oltenia: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. În prezent, singura unitate medicală unde se tratează cele mai grave cazuri din regiune este Spitalul Județean de Urgență. Craiova nu este singurul oraș care va avea spital regional. Alte două astfel de unități sanitare se vor construi în Cluj și Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *