Industria auto, producția de mobilă și metalurgia sunt cele mai afectate de criza declanșată de invazia Rusiei în Ucraina

Mihai Roman mart. 9, 2022 0 comentarii
fabrica gaze naturale caldura

Segmentele industriale care au transmis către Ministerul Economiei faptul că suferă un impact major producției din cauza invaziei Rusiei în Ucraina sunt industria auto, producția de mobilă și metalurgia, potrivit unui comunicat al ministerului.

Întreruperea fluxului de materii prime, în ceea ce privește atât importul cât și exportul, creează dificultăți în lanțurile de aprovizionare ceea ce generează un impact major, multiplicator asupra unităților de producție din România. Tranzitul de materii prime și produse (import/export) pentru/dinspre Federația Rusă, fie aerian, terestru sau naval este perturbat atât din perspectiva contextului sancțiunilor precum și riscului din zonele de conflict.

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a anunțat miercuri constituirea unui grup de lucru (task force) care să gestioneze efectele conflictului din Ucraina asupra anumitor segmente industriale din România.

Ministerul Economiei, prin intermediul Direcției Politici Industriale și Competitivitate, organizează joi, 10 martie, o primă întâlnire în cadrul unui task force cu reprezentanți din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României, impactate de conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă, atât din perspectiva sancțiunilor impuse cât și din perspectiva imposibilității asigurării fluxului de produse la trecerile de frontieră.

sursa foto: Pexels/ Loïc Manegarium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *