Infectările cu Omicron întârzie revenirea pe profit a operatorilor de croaziere

Redacția feb. 5, 2022 0 comentarii
artania vas de croaziera

Operatorul de croaziere Royal Caribbean Group a anunțat că răspândirea fulgeră a variantei de coronavirus Omicron va întârzia revenirea la profitabilitate cu câteva luni, o altă lovitură pentru una dintre companiile cel mai grav afectate de pandemie. scrie Reuters.

Pronosticul sumbru, precum și o pierdere trimestrială mai mare decât se aștepta, au făcut ca acțiunile Royal Caribbean să scadă cu 4% și au afectat, de asemenea, acțiunile rivalilor Carnival Corp și Norwegian Cruise Line Holdings.

Creșterea numărului de infectări cu Omicron i-a forțat în ultimele luni pe operatorii de croazieră să-și schimbe itinerariile de călătorie și chiar să anuleze călătoriile, blocând o redresare în curs de dezvoltare în sectorul ale cărui nave au petrecut cea mai mare parte a pandemiei ancorate în porturile din SUA.

Proprietarul Celebrity Cruises se așteaptă la pierderi pentru prima jumătate a anului 2022 înainte de a deveni profitabil în următoarele șase luni. Analiștii chestionați de Refinitiv estimaseră o pierdere pentru primul trimestru și o revenire la profit în al doilea.

„O recuperare va continua să fie împinsă și vom avea întârzieri, porniri și opriri până când vom scăpa cu toții de pandemie”, a declarat Ivan Feinseth, directorul de investiții al Tigress Financial Partners.

Resurgența cazurilor de COVID-19 a provocat apariția un avertisment împotriva călătoriilor cu croazieră din partea agenției de sănătate din SUA și i-a forțat chiar și pe pasagerii de croaziere să stea departe de călătorii.

În al patrulea trimestru, veniturile totale au fost de 982,2 milioane de dolari, ratând estimările analiştilor de 1,04 miliarde de dolari. Pierderea ajustată pe acțiune de 4,78 dolari a fost, de asemenea, mai mare decât așteptările de 3,92 dolari.

Însă, Royal Caribbean a spus că rezervările au crescut la sfârșitul lunii ianuarie și au revenit la nivelurile de dinainte de Omicron, anulările fiind, de asemenea, diminuate.

Sursa Foto: 121private.home.blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.