Infineon Technologies, producător de semiconductori, a deschis o fabrică de module semiconductoare de mare putere în Ungaria. Este o investiție de 100 de milioane de euro

Infineon_Cegled_Fab-Opening

Producătorul german de semiconductori Infineon Technologies a deschis o nouă fabrică în localitatea Cegléd din Ungaria. Fabrica este dedicată asamblării și testării modulelor de semiconductori de mare putere pentru a impulsiona electrificarea mașinilor. 

În plus, Infineon a investit în capacități de producție suplimentare pentru module de mare putere care permit producerea de energie verde, de la turbine eoliene și module solare până la sisteme de acționare eficiente din punct de vedere energetic.

“Cegléd are deja un istoric solid în ceea ce privește activarea energiei verzi. Noile capacități de producție vor ajuta Infineon să răspundă cererii în creștere pentru aplicațiile de electromobilitate.”, a declarat Rutger Wijburg, COO al Infineon. 

Conform previziunilor analiștilor, automobilele cu sisteme de propulsie complet sau parțial electrificate vor reprezenta peste 50 % din mașinile produse până în 2027.

Infineon a investit 100 de milioane de euro în noua fabrică, completată de sprijinul guvernului maghiar. Tamás Szabó, directorul general al Infineon Technologies Cegléd  a declarat: “Infineon este prezentă în Ungaria de peste 25 de ani ca producător de produse inovatoare de semiconductori, bazându-se pe o infrastructură industrială regională extrem de fiabilă.”

Când noua fabrică va fi complet dotată cu personal, alți 275 de angajați vor lucra pentru Infineon în Cegléd, ceea ce va duce numărul total de angajați la aproximativ 1.600.  

Infineon este lider mondial pe piața mondială a semiconductorilor pentru automobile și aproape fiecare a doua mașină electrică sau hibridă produsă în 2021 utilizează semiconductori Infineon.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *