Intel se apleacă asupa pieței cipurilor auto și crede că va ajunge la 115 miliarde de dolari până în 2030

Procesor Intel pixabay.com

Intel a anunțat că va lucra alături de producătorii de automobile pentru a integra o tehnologie mai avansată în sistemele electronice auto și va utiliza capacitatea de producție la baza sa irlandeză pentru fabricarea de cipuri auto, a declarat CEO-ul Pat Gelsinger.

Gelsinger a vorbit la Salonul Internațional de Mobilitate Germania din München și a spus că Intel vrea să investească în total 80 de miliarde de euro în Europa în următorul deceniu.

Pe lângă capacitatea de producție dedicată de la amplasarea în Irlanda, Gelsinger a declarat că organizația pe care o conduce va înființa noi facilități de fabricație a cipurilor în Europa și Intel Foundry Services Accelerator, proiect care își propune să lucreze cu producătorii de automobile pentru a utiliza o tehnologie mai nouă și mai avansată a cipurilor. De aceea, Intel va crea o nouă echipă de design specială pentru automobile și va pune la dispoziția producătorilor de automobile atât design-urile personalizate, cât și cele standard de chip avansat.

„Mașinile devin computere cu anvelope. Are nevoie de noi și noi avem nevoie de ea. Scopul este de a crea un centru de inovație în Europa, pentru Europa”, a spus Pat Gelsinger.

CEO-ul Intel a mai arătat că Intel prezice că semiconductorii ar putea reprezenta 20% din costul vehiculelor până la sfârșitul deceniului, o creștere de cinci ori față de 2019. Citând cercetările efectuate de Gartner, Intel a declarat că această piață va crește la 115 miliarde de dolari în întreaga lume până în 2030, sau 11% din întreaga piață a siliciului.

În fine, compania a discutat unde să înființeze noi centre de producție în Europa și să caute ajutor din partea UE pentru proiect și că va anunța amplasamentul a două noi site-uri europene până la sfârșitul anului 2021.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *