Intesa Sanpaolo Bank poate prelua First Bank. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

First Bank dreamstime_m_149929981 Sursa foto: Dreamstime.com © Lenutaidi

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo Bank intenționează să preia First Bank, a anunțat marți instituția.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

„Această operațiune ne dublează prezența în România, o țară cu o creștere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, și este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunități de valoare, menținând în același timp accentul pe creșterea organică si pe stimularea profitabilitatii. Extinderea în România consolidează poziția noastră de bancă solidă în Europa Centrală și de Est și sprijină în mod activ internaționalizarea companiilor italiene”, a declarat Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci SubsidiareIinternaționale a Intesa Sanpaolo.

Tranzacția este așteptată să se încheie în prima parte a anului 2024.

Bloomberg a anunțat în luna august că Intesa Sanpaolo SpA este în negocieri pentru a achiziţiona First Bank din România, de la fondul american de investiţii J.C. Flowers

Potrivit Bloomberg, tranzacția se ridică la aproximativ 200 milioane de euro (216 milioane de dolari).

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă din Italia, are o subsidiară în România, care are active de aproximativ 1,5 miliarde de euro şi peste 60.000 clienţi.

First Bank furnizează o gamă diversificată de produse şi servicii financiare către clienţii de retail, IMM-uri şi mari companii. JC Flowers a achiziţionat First Bank de la Piraeus Bank în 2018. Un an mai târziu, a preluat rivalul mai mic Leumi, care a fost încorporat în brandul First Bank.

Sursa foto: Dreamstime.com © Lenutaidi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *