iPhone 14 se lansează peste o săptămână cu noi culori pentru carcasă și performanțe superioare ultimei generații

iPhone 14

Apple a anunțat data de lansare a noii de generații de telefoane, iPhone 14, respectiv 7 septembrie. Deși nu avem toate informațiile despre noile terminale mobile, în spațiul virtual au apărut suficient de multe informații pentru a ne putea face o idee despre noua generație.

Din start putem spune că nu va fi vorba de niciun model pliabil. Cel mai probabil, un model pliabil de la Apple va apărea peste doi sau trei ani, așa că fanii brandului mai au de așteptat. Noua generație va renunța, cel mai probabil, la modelul mini de telefon, depășit moral în condițiile în care utilizatorii caută ecrane de cel puțin 6 inci.

Conform informațiilor apărut, iPhone 14 va include patru modele, versiuni standard și Pro, cu ecrane de 6,1 inci și 6,7 inci. TechRadar susține însă că ar putea fi vorba de un Mini, dar cu ecran mai are decât cel de 5,4 inci cât are iPhone 13 Mini, dar nu va mai apărea o variantă Max.

În materie de design nu vor fi modificări majore față de actuala generație, în schimb vor fi disponibile două culori noi, anume albastru și violet, pe lângă cele trei deja pe piață, alb, negru și roz. Alte surse indică o varietate și mai mare de culori, cu încă trei modele, respectiv verde pal, galben și roșu.

Performanțele telefonului vor fi cu siguranță peste cele ale iPhone 13, dar după cum ne-au obișnuit toți producătorii nu vor fi diferențe semnificative. Ecranul va renunța la decupajul pentru cameră, procesorul va fi A16 pentru toate modelele, bateriile vor fi mai mari, iar modelul Pro va avea și o cameră de 48 MP.

Dacă Apple va menține tradiția din anii trecuți, telefoanele vor fi disponibile la precomandă după lansare și vor fi livrate după două săptămâni. Compania va lansa și un nou model de cea inteligent, Apple Watch 8, care probabil va include noi senzori și aplicații de sănătate și fitness.

Interesante sunt zvonurile legate de preț. În  mod normal, vom vedea o scumpire ușoară a modelelor, cu circa 100 de dolari, dar s-ar putea și ca prețurile să rămână aproape la fel ca anul trecut. Adică 700-800 de dolari preț de pornire pentru cel mai simplu model și 1.100 de dolari pentru un model Max. Diferențele vor fi date de capacitatea de stocare și de memoria RAM.

Apple vinde anual circa 200 de milioane de telefoane, cele mai multe în ultimul trimestru al anului, adică după lansarea noilor generații.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *