Ironie. Numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg a fost publicat odată cu „scurgerea” de date care a afectat 500 de milioane de utilizatori Facebook

Mark Zuckerberg

Numărul de telefon mobil al CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, se numără printre informațiile personale divulgate online în cadrul unei breșe care a afectat datele a 500 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale, scrie Business Insider.

Informații personale ale lui Zuckerberg, precum date care includ numele, locația, detaliile căsătoriei, data nașterii și ID-ul utilizatorului Facebook, au fost expuse, potrivit The Sun.

Cercetătorul Dave Walker a confirmat că Mark Zuckerberg, precum și co-fondatorii Facebook Chris Hughes și Dustin Moskovitz, se numără printre cei 533 de milioane de utilizatori ale căror date personale au fost postate online.

„În ceea ce privește #FacebookLeak, dintre cele 533 de milioane de persoane din această scurgere – ironia este că Mark Zuckerberg este de asemenea afectat”, a scris pe Twitter Walker.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, duminică, pentru Business Insider, că „acestea sunt date vechi, despre care s-a mai scris anterior în 2019. Am găsit și remediat această problemă în august 2019”. Oficialul nu a comentat rapoartele despre informațiile lui Zuckerberg.

Experţii avertizează că, deşi datele nu sunt tocmai proaspete, multe ar putea fi încă de actualitate, ceea ce le transformă în marfă de atacuri de phishing, astfel că utilizatorii reţelei sociale ar trebui să fie atenţi la astfel de tentative.

În acest moment, Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizaţi. Cel mult, le poate trimite o notificare prin care să le atragă atenţia asupra posibilelor tentative de phishing care-i pot viza.

Aceasta este cea mai mare breșă de securitate privind datele Facebook, după ce anterior compania a trecut prin scandalul Cambridge Analytica, în care datele personale a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost obținute în mod necorespunzător de către firma de analiză a datelor politice.

Facebook a acceptat atunci o amendă de 5 miliarde de dolari de la Comisia Federală pentru Comerț, printr-o înțelegere cu autoritățile.

Compania a promis că va contracara breșele de date. Într-o postare pe site-ul său web ca urmare a dezvăluirilor Cambridge Analytica, a spus că va lua măsuri cu privire la potențialul abuz din trecut și va pune în aplicare protecții mai puternice pentru a preveni abuzurile viitoare.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *