Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri / Nu ştim care vor fi acele măsuri şi când se vor lua, dar ele se vor lua

Mugur Isarescu, guverantorul BNR Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri, dar a adăugat că nu ştim care vor fi acestea şi când vor fi luate, precizând însă că ”se vor lua”, transmite News.ro.

Mugur Isărescu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă el consideră că în 2025 trebuie luate anumite măsuri dacă datoria depăşeşte 50% din PIB, iar o măsură ar putea fi îngheţarea salariilor.

”Unde e lege, nu e tocmeală. Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri. Nu ştim care vor fi acele măsuri şi când se vor lua, dar ele se vor lua”, a explicat Mugur Isărescu.

El a mai fost întrebat cum crede că va impacta piaţa muncii o măsură precum deducerile din impozit pentru cei cu venituri mici.

„Cred că mai degrabă e vorba de contribuţii. Impozitele pe muncă sunt 10%, unde să le mai reduci? Dar, în sfârşit, să vedem ce înseamnă aceste reduceri. În ceea ce privreşte contribuţiile, ştiţi bine că avem altă problemă, mulţi beneficiari, puţini contribuabili. Asta e, contribuţiile şi la sănătate şi la asigurări sociale. Deci, iarăşi e o treabă grea. Guvernul actual şi guvernul viitor n-au în faţă sarcini uşoare”, a mai afirmat guvernatorul BNR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Datoria externa, parandaratul, spaga, constructiile noi false si modernizarile false pentru spalarea banilor, prada capturata de clica speciala de la populatia discriminata, etc…Glontul, streangul sau injectia letala sunt cele mai sanatoase masuri.

 2. “Nu ştim care vor fi acele măsuri şi când se vor lua, dar ele se vor lua”
  Cine sa le ia?
  Dr. Ciucă?
  Dr. Covrigu’?😡
  Acum nici că sunt la serviciu!
  Campanie electorală!
  Totul e la plesneală!😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *