Israelienii de la Nofar Energy cumpără un nou par fotovoltaic în Slobozia, care va fi construit în prima parte a anului 2023

Redacția ian. 18, 2023 1 comentarii
Panouri fotovoltaice Nofar Energy

Compania israeliană Nofar Energy, specializată pe dezvoltarea, operarea și stocare a energiei produse din centralele de PV și parcuri eoliene, a semnat recent un contract de cumpărare pentru un proiect fotovoltaic de 73 MWp, în Slobozia, județul Giurgiu care va fi gata de construit în prima parte a anului 2023, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul va fi extins, cel mai probabil, până la 130 MWp, în funcție de condițiile tehnice ale rețelei sistemului energetic național.

Compania are deja in portofoliu proiecte cu o capacitate de peste 600 MWp, implementarea acestora fiind programată pentru partea a doua a anului 2023.

Nofar împreună cu partenerul său de proiect, sunt aprope de finalizarea construcției celui mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Est, care va fi operational la finele anului 2023.

“Chiar dacă am intrat pe piața din România în 2021, am debutat prin achiziționarea, împreună cu un partener, a celui mai mare proiect fotovoltaic Rătești de 155 MWp, proiect la care suntem în stadiu de finalizare a construcției și la începutul acestui an se va face conectarea. Proiectul fotovoltaic Rătești reprezentând cea mai mare investiție în energie regenerabilă din România”, spune Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, adăugând că Nofar va continua după construcția proiectelor din portofoliu să opereze în totalitate centralele electrice.

Restul proiectelor din portofoliu care ajung la peste 600 MWp vor stoca și livra energie începând cu 2024-2025.

Nofar alocă peste 500 de milioane de euro pentru investiții în următorii doi ani, doar pentru proiectele deja demarate.

„Există disponibilitățile financiare necesare, iar acționarii noștri sunt foarte deschiși pentru investițiile din România”, spune CEO-ul Nofar Energy România. Separat, compania are deja pregătite fonduri proprii pentru achiziția si construcția de noi proiecte sau terenuri.Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea, operarea și stocarea energiei produse din centralele de PV și parcuri eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, T.A Stock Exchange (TASE), cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

Nofar România are în analiză și alte proiecte de energie regenerabilă ca până la finalul anului compania să își atingă obiectivul de a achiziționa și de a dezvolta proiecte cu o capacitate de 1,5 GW.

Nofar Energy are mai multe terenuri în analiză, cu o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare, intenționând să dezvolte noi proiecte solare în anii 2023-2025.

Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea, operarea și stocare a energiei produse din centralele de PV și parcuri eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, TA Stock Exchange (TASE), cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *