ITA Airways, înlocuitorul Alitalia, a comandat opt avioane Airbus

alitalia avion Sursa foto: Alitalia, Facebook

Noua companie aeriană italiană ITA Airways, succesoarea Alitalia, a comandat 28 de avioane Airbus, a anunţat producătorul european de avioane, confirmând un memorandum de înţelegere convenit în septembrie, transmite Reuters.

Alitalia și-a încheiat existența pe 14 octombrie 2021, asta după ce compania aeriană a falimentat, după mulți ani de zbateri financiare și o încercare nereușită de privatizare.

Comanda ITA Airways include şapte avioane A220, 11 A320neo şi 10 avioane mari A330neo.

”În plus, compania aeriană va continua planurile de a închiria avioane A350, pentru a-şi completa modernizarea flotei”, a anunţat compania.

ITA a început să efectueze zboruri în locul Alitalia în octombrie, după ce Alitalia, compania fanion a transportului aerian italian, și-a încheiat oficial existența, odată cu efectuarea ultimului zbor, pe ruta Calgliari- Roma, după 75 de ani tumultoși.

Alegerea tradițională a papilor și a elitei politice italiene, Alitalia fusese condusă în ultimii patru ani de administratori numiți de stat, în încercarea de a evita lichidarea. Fondată în 1946, compania a trecut prin numeroase restructurări, iar Guvernul a cheltuit pentru salvarea de la faliment peste opt miliarde de euro în ultimii trei ani.

Alitalia s-a aflat de multe ori în centrul unor dispute politice, partidul de extremă dreaptă Frații Italiei acuzând guvernul primului ministru Mario Draghi de dispariția sa. “Astăzi pierdem o altă bijuterie, o companie care ne-a făcut mândri că suntem italieni”, a spus liderul partidului Giorgia Meloni.

Sursa foto: Alitalia, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *