Italia: Bugetul „expansiv” al Mario Draghi a fost adoptat de Senat

Foto: Premierul italian, Mario Draghi / Foto: Comisia Europeană Premierul italian, Mario Draghi / Sursa foto: Comisia Europeană

Senatul italian a adoptat primul buget al coaliției eteroclite conduse de Mario Draghi, care prevede reduceri de impozite de opt miliarde de euro anul viitor, pentru a susține economia și pentru a reduce presiunea fiscală asupra familiilor și a companiilor, potrivit Le Figaro.

Prezentat în octombrie în Consiliul de miniștri, această lege a finanțelor 2022 „expansivă” a fost adoptată în noaptea de joi spre vineri cu 215 voturi pentru, 16 împotrivă și nicio abținere, la capătul unui vot de încredere. Proiectul urmează să fie adoptat înainte de finalul anului de Camera Deputaților.

Principalii beneficiari ai reducerilor fiscale sunt „salariații și pensionarii cu venituri mici și medii”, a afirmat miercuri premierul Draghi. În total 32 de miliarde de euro au fost alocați pentru măsuri care vizează relansarea economiei și susținerea gospodăriilor și a companiilor, într-un context de revenire a pandemiei de coronavirus. Numărul pragurilor de impozitare a fost redus de la cinci la patru, concomitent cu majorarea unor scutiri fiscale pentru salariile cele mai mici. A treia tranșă, pentru venituri cuprinse între 28.000 și 50.000 de euro, beneficiază de reducerea cea mai importantă, de la 38% la 35%.

În schimb, crește rata de impozitare pentru tranșa veniturilor peste 50.000 de euro, de la 41% la 43%, o rată aplicată până acum veniturilor peste 75.000 de euro.

 

Premierul italian, Mario Draghi / Sursa foto: Comisia Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *