Iveco a livrat primele 216 camioane pe gaz natural comprimat către Amazon

sofer camion Sursa foto: Pexels

IVECO, un brand al CNH Industrial N.V., a livrat deja primul lot de 216 unități IVECO S-WAY CNG (Gaz Natural Comprimat) către Amazon. Alte 848 de unități, care au fost comandate, vor fi livrate începând cu a doua jumătate a anului 2022. În total au fost comandate 1.064 de camioane.

Aceste 1.064 de camioane sunt propulsate de motoare FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas, și dispun de rezervoare de CNG cu o capacitate de 1.052 de litri, cele mai mari disponibile, cu obiectivul de a oferi o autonomie de 620 de km între realimentări.

Cele 848 de unități care vor fi livrate în 2022 vor fi echipate, de asemenea, cu IVECO Driver Pal, companionul vocal al șoferului, bazat pe tehnologia Alexa a Amazon.

Potrivit companiei, un camion CNG alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO2 cu până la 95%.

„Am dus o activitate de pionierat în tehnologia de propulsie pe gaz natural timp de 25 de ani, dezvoltând soluții care permit operatorilor să obțină imediat reduceri semnificative ale emisiilor poluante. Colaborarea cu lideri globali precum Amazon este o dovadă a angajamentului nostru față de obiectivele industriei de a decarboniza transporturile până în 2050. Să nu uităm că un camion CNG alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO2 cu până la 95% “well-to-wheel”, contribuind eficient la procesul de decarbonizare”, spune Gerrit Marx, CEO Iveco Group.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *