LIVE Eveniment istoric: Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, și-a încheiat călătoria supersonică în spațiu

G4Media iul. 20, 2021 0 comentarii
Lansarea New Shepard

Ora 16.21: Capsula cu cei patru astronauți a aterizat acum spre Pământ după un zbor în spațiu de circa zece minute

Ora 16.20: Racheta care a purtat capsula în spațiu a aterizat exact în locul din care fost lansată

Ora 16.13: Lansarea rachetei New Shepard a avut loc fără incidente în primele momente de la desprinderea de Pământ

Primele imagini de la lansare:

Lansarea New Shepard – captură video
Lansarea New Shepard – captură video

Ora 15.58: Lansarea, programată la ora 16.00 în Van Horn (Texas), a fost amânată cu zece minute

Articol inițial: Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, pornește astăzi de la ora 16.00 marţi într-o călătorie supersonică în spaţiu. Lansarea rachetei poate fi urmărită în direct mai jos.
Bezos va zbura la bordul New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă construite de compania sa Blue Origin. Alături de el se află doar trei oameni – fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care va fi primul client plătitor la bordul navei.

Acesta va fi primul zbor zpaţial cu echipaj civil care nu va fi pilotat. Niciunul dintre astronauţii Blue Origin sau personal instruit nu se va afla la bord.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

New Shepard va porni spre orbita terestră la 9 zile după zborul Virgin Galactic, cu fondatorul acestei companii, Richard Branson, la bord, care a fost lansat din New Mexico şi a fost unul de succes.

Excursia lui Bezos, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare la aterizare, va începe de la unitatea Blue Origin din apropriere de Van Horn (Texas), la ora României 16:00, dacă vremea va fi favorabilă.

Întreaga misiune va putea fi urmărită live pe site-ul Blue Origin (https://www.blueorigin.com/), care va începe transmisiunea la ora României 14:30.

Cei care o vor urmări vor putea vedea cum racheta şi capsula se îndreaptă spre marginea spaţiului. Imagini din interior vor fi difuzate abia după zbor.

Blue Origin va găzdui ulterior o conferinţă de presă la care vor participa Bezos şi ceilalţi trei însoţitori.

New Shepard, ce nu poate fi pilotată din interior, este botezată după Alan Shepard, care, în 1961, a devenit primul american ce a ajuns în spaţiu în timpul unui zbor suborbital ca parte a programului Mercury al NASA.

La fel ca zborul Virgin Galactic, New Shepard nu va intra pe orbita Pământului, dar va duce echipajul la o altitudine de 100 de kilometri. Capsula va reveni pe Pământ cu ajutorul unei paraşute.

Zborul Virgin Galactic a atins altitudinea de 86 de kilometri.

Compania miliardarului Elon Musk, Space X, a anunţat că va ajunge şi mai sus în luna septembrie, când are în plan să trimită un echipaj civil pentru un zbor orbital de câteva zile la bordul capsulei sale Crew Dragon.

NASA şi U.S. Air Force definesc drept astronaut orice persoană care zboară la o altitudine mai mare de 80 de kilometri.

Foto: Naveta Blue Origin – captură video

Lansarea New Shepard - captură video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *