Jeff Bezos spune că va dona cea mai mare parte a averii sale în timpul vieții

Jeff Bezos

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, s-a angajat să doneze cea mai mare parte a averii sale în timpul vieții. Întrebat în timpul unui interviu dacă intenționează să doneze majoritatea averii sale, miliardarul american a declarat pentru CNN: „Da, vreau. Partea dificilă este să ne dăm seama cum să o facem într-un mod cu pârghii. Nu este ușor”, scrie Financial Times.

„Descopăr că filantropia nu este ușoară. Este foarte greu. Și există o grămadă de moduri în care poți face lucruri ineficiente, de asemenea”, a declarat Jeff Bezos.

Angajamentul său venit după ce Bezos a ales-o pe Dolly Parton ca beneficiară a premiului său pentru curaj și civilizație, oferindu-i cântăreței de muzică country 100 de milioane de dolari pe care să îi direcționeze către organizații caritabile la alegerea ei.

Bezos a acumulat o avere în valoare de 124 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg, în scădere cu aproape 70 de miliarde de dolari în acest an, în urma unei scăderi a evaluărilor din domeniul tehnologiei.

De asemenea, se pare că Bezos s-a asociat cu magnatul muzical Jay-Z într-un efort de a cumpăra echipa de NFL Washington Commanders.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *