Joburi cu AI: companiile din IT pun la bătaie joburi cu salarii de până la 6.000 de euro pe lună/ Bestjobs: Cererea de specialiști în AI va crește în mai multe domenii, pe măsură ce piața se va dezvolta

inteligenta artificiala, munca, piata muncii, angajati

Companiile din IT scot la bătaie joburi care utilizează inteligența artificială, pentru care salariul începe de la 1.800 euro și poate ajunge până la 6.000 euro, potrivit datelor transmise de Bestjobs, la solicitarea Economedia. Majoritatea companiilor din IT caută angajați care să utilizeze inteligența artificială, cum ar fi AI predictiv pentru crearea algoritmilor sau AI generativ în aplicații unde utilizatorii interacționează direct cu algoritmii.

„Astfel, AI-ul devine o componentă esențială a rolului specialiștilor în dezvoltarea de software și analiza datelor. Orice specialist în AI trebuie să posede cunoștințe solide de programare în limbaje precum Python, Java, C++, R etc., pentru a se implica direct în dezvoltarea aplicațiilor de inteligență artificială”, spune Ana Vișian, marketing manager Bestjobs.

„Dacă ne referim la joburi unde se caută candidații cu abilități digitale, care să știe să utilizeze tool-uri AI, ne așteptăm ca cererea de astfel de specialiști să crească pe măsură ce piața va dezvolta noi tool-uri și va integra tehnologia inteligentă în tot mai multe domenii. Printre rolurile care vor continua să fie foarte căutate, se numără Machine Learning Engineers, Analiști de date, Ingineri Big Data, Software Architects dar și poziții de moderatori a conținutului generat de AI”, spune Ana Vișian.

Ce joburi care utilizează AI sunt plătite cu până la 6.000 euro

Python Developer – 2.600 – 4.400 euro
Machine Software Engineer C++ – 1.800 – 2.100 euro
Senior Data Engineer – 5.800 – 6.600 euro
Software Architect 2.200 – 4000 euro

Companiile folosesc AI în procesul de recrutare

Platforma online de joburi spune că una dintre principalele utilizări a tehnologiei AI în recrutare o reprezintă generarea anunțurilor de angajare. Mai mult de două treimi dintre recrutori recunosc că au folosit platformele de AI în procesul de recrutare și tot atâția spun că au început să urmărească la candidați abilitatea de a folosi astfel de instrumente. Totodată, la polul opus, tot mai mulți candidați folosesc AI pentru cătarea de joburi.

„Peste 74% dintre anunțurile de pe platformă sunt create cu ajutorul sugestiilor date de AI, ceea ce duce la o mai bună înțelegere din partea candidaților a profilului căutat de către angajatori și, implicit, la aplicări mai relevante pentru companii. Companiile vin din domenii diverse, de la retail, banking, IT/Telecom, logistică, producție, inginerie, marketing”, potrivit reprezentanților Bestjobs.

Companiile spun că AI-ul eficientizează munca: „Ce făceam cu 10 oameni pot să fac acum cu 5”.

Inteligența artificială ajută angajații să economisească până la 50% din timp, spun companiile de tehnologie prezente la conferința A.I. PLAY în business și administrație, organizată de Economedia.  Adrian Ispas, CEO Vatis Tech, spune că inteligența artificială ajută angajații să economisească până la 50% din timp. Beneficiile tehnologiei sunt confirmate și de Cristian Popescu, country lead enterprise business la Amazon Web Services, care spune că AI accelerează viteza programatorilor cu 50%, iar „ce făceam cu 10 oameni pot să fac acum cu 5”. Mai multe AICI

Sursă foto: Kiosea39 | Dreamstime.com ID 128868021 https://www.dreamstime.com/human-vs-artificial-intelligence-concept-business-job-applicant-man-competing-cartoon-robots-sitting-line-interview-image128868021

Comentarii

  1. Eu am renuntat sa ma folosesc de ChatGPT de multa vreme. M-am tot chinuit din Martie sa-l fac sa ma ajute la servici dar mereu am avut mai mult de munca sa verific codul decat daca il scriam eu.
    Asa mai folosesc ChatGPT-ul sa imi genereze fisiere de configurare nginx/Varnish/sa imi genereze un script Bash pentru a filtra si sorta CSV-uri cand n-am nevoie de un program care sa faca asta.
    Companiile astea au nevoie de AI pentru ca procesele lor in sine sunt ineficiente. Stiu de la mine de la servici. Sunt o gramada de chestii ce pot fi automatizate dar proprietarii nu vor – asta pana cand incepe sa-i doara si atunci toti intra in vrie. Bleah! Mi-e scarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *