Inteligența artificială ajută angajații să economisească până la 50% din timp, spun companiile de tehnologie prezente la conferința A.I. PLAY în business și administrație, organizată de Economedia. Adrian Ispas, CEO Vatis Tech, spune că inteligența artificială ajută angajații să economisească până la 50% din timp. Beneficiile tehnologiei sunt confirmate și de Cristian Popescu, country lead enterprise business la Amazon Web Services, care spune că AI accelerează viteza programatorilor cu 50%, iar „ce făceam cu 10 oameni pot să fac acum cu 5”.
„Noi avem programe care ajută programatorii să scrie cod mai repede și mai bine, accelerează viteza cu 50% și crește șansa să scrie mai bine cu 30%. Urmărim să scriem partea creativă cu oameni și partea repetitivă să o automatizăm. Ce făceam cu 10 oameni pot să fac acum cu 5. Orice progres tehnologic a pus dilema asta în fața noastră, întotdeauna omenirea a găsit opțiuni pentru utilizarea resurselor suplimentare și a continuat să le folosească în dezvoltarea societății de ansamblu. Cred că suntem în același moment”, precizează Cristian Popescu.
Adrian Ispas, CEO Vatis Tech, spune că inteligența artificială ajută angajații să economisească până la 50% din timp. Deși AI ajută în eficientizarea muncii angajaților, tehnologia mai și greșește, astfel că are nevoie și de ajutorul inteligenței umane, consideră Adrian.
„Noi suntem companie de AI, construim și folosim AI, sunt mai multe flow-uri în care folosim AI. Pe generare de cod, acest tool ajută programatorii, le econosește 50% din timp, scriind drafturi. Evident, și greșește, așa că are nevoie de inteligență umană. Nu trebuie să privim AI ca pe un tool care ne înlocuiește total, ci ca pe un asistent care ne ajută, ne dă direcții noi, idei. Am păstrat același număr de oameni, dar economisește 50% din timp și poți să dezvolți produsul. Nu mai ai nevoie de un an, ci de șase luni ca să rezolvi aceleași funcționalități.
De asemenea, AI poate ajuta și în ceea ce privește recrutarea angajaților. Cristian Popescu a declarat că inteligența artificială poate fi folosită în domenii precum relațiile cu clienții, industrie, cercetare-dezvoltare. Inteligența Artificială poate fi aplicată în toate zonele cu o observație importantă.
„Trebuie pornit de la nevoie, nu de la tehnologie. Trebuie să urmărim scopul. Ce vrem să extragem din utilizare AI în recrutare. Cu acest aspect ar trebui să începem cu ortice tehnologie nouă, inclusiv aplicarea AI în HR”, precizează aceasta”, spune reprezentantul Amazon Web Services.
Deși inteligența artificială poate ajuta în selectarea CV-urilor angajaților, este în continuare nevoie de o persoană pentru a verifica ce candidați au fost respinși și de ce. Tudor Cosăceanu, vicepreședinte regional pentru România UiPath, spune că se uită prima dată pe CV-urile care au fost respinse în faza inițială, iar ulterior pe cele admise de colegii săi.
„Doar pentru anumite roluri nu încep să mă uit la candidații recrutați, ci mă uit la cei respinși, să vad dacă identific anumiți candidați care poate ar fi admiși, inclusiv și să văd un tipar, cum au ajuns acolo. Apoi mă uit la cei recrutați”, spune Tudor Cosăceanu.
Economedia organizează azi o conferință imersivă despre transformarea bazată pe inteligența artificială a mediului de afaceri și a administrației din România. Vă prezentăm, live, principalele idei, teme și dezbateri.
Conferința pune în dezbatere o temă de importanță crucială pentru prezent și viitor: mai poate funcționa o organizație, fie că este publică sau privată, fără inteligența artificială? Totodată, va explora cele mai eficiente modalități de a utiliza instrumentele AI în beneficiul companiilor și, în final, al fiecăruia dintre noi.
Puteți vedea AICI agenda evenimentului.