Legătura Aeroportului Timișoara la Autostrada A1: CNAIR și CJ Timiș au semnat protocolul pentru proiectarea unui drum modern cu 4 benzi

Aeroport timișoara

Ministerul Transporturilor, prin Compania de Drumuri și Consiliul Județean Timiș au semnaj joi, un protocol pentru proiectarea unui drum modern cu patru benzi între Autostrada A1 și Aeroportul Internațional Traian Vuia – Timișoara. În prezent, accesul rutier la Aeroportul Timișoara se face din Drumul Național 6 și din Centura Timișoara, iar noul drum se va desprinde din Autostrada A1 lângă Giarmata, în zona de est a municipiului de pe Bega. Recent, Guvernul a aprobat și o investiție de aproximativ 400 de milioane de lei pentru legătura feroviară la Aeroportul Timișoara.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că este un alt parteneriat pentru descentralizarea proiectelor de infrastructură către autoritățile locale. „Undă verde pentru construcția unui drum de conectivitate la Aeroportul Internațional “Traian Vuia”! Un parteneriat cu acest scop a fost încheiat astăzi între CNAIR și Consiliul Județean Timiș! Până în acest moment, am semnat 68 de astfel de parteneriate cu autoritățile locale. În ultima conferință de presă am reiterat importanța unui sistem interconectat de transport care să corespundă noilor realități economice și cerințelor moderne de mobilitate urbană. Proiectul “Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1–Timişoara -Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)” reprezintă un astfel de exemplu care servește drept model de dezvoltare a infrastructurii de transport prin descentralizarea proiectelor de importanță locală și regională”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, șeful Companiei de Drumuri, Cristian Pistol, a explicat că, licitația pentru proiectare va fi lansată de CJ Timiș, iar CNAIR va asigura sprijinul pentru finanțare.

„Parteneriatul pe care l-am semnat astăzi cu președintele Consiliului Județean Timiș reprezintă primul pas pentru realizarea unui drum de legătură modern (două benzi pe sens) care să facă o conexiune nouă și de calitate între A1, Timișoara și aeroportul Traian Vuia. Practic, acest acord dă undă verde autorităților locale să lanseze licitația pentru proiectarea acestui nou drum de legătură între A1 și aeroport. CNAIR va elabora și va depune aplicația pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții, va promova hotărârile de guvern necesare exproprierilor și va pune la dispoziția Consiliului Județean specialiști din companie de câte ori va fi nevoie”, a afirmat Pistol.

Lângă Timișoara, CNAIR derulează două proiecte de investiții: Drumul Expres pentru legătura la A1 unde Todini (Italia) are întârziere foarte mare (aproape 25% execuție) și contractul reziliat pentru Centura Timișoara Sud (licitația pentru reluarea lucrărilor va fi lansată în aprilie sau mai).

Sursa foto: Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara

Comentarii

 1. Vreti sa luati fata cu schemă asta?
  Care se va termina la Sf Așteaptă!
  Nu autostrada, nu tren!
  Nu poti ajunge ca lumea la granița cu Serbia!
  A1 trebuie reparată pana la Sibiu!
  Nu ca pana la Arad ar fi ceva de ea!
  E cam barca pe valuri de asfalt!😫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *