VIDEO Legătura Oradei la Autostrada Transilvania: Strabag are șanse mari să termine Drumul Expres la sfârșitul anului, înainte de termen, spune ministrul Grindeanu. Șantierul este la 73 %

Drum Expres Oradea A 3 Strabag Martie 2023 API

Drumul Expres Oradea-Autostrada Transilvania (A3) ar putea fi deschis până la sfârșitul anului, înainte de termenul din contract aprilie-mai, 2024, a transmis marți, pe șantierul din Bihor, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Legătura Oradei la A3 (Biharia-Borș 2) are o lungime totală de 19 kilometri, iar profil de Drum Expres pe 13-14 km. Strabag a început lucrările în primăvara anului trecut, iar acum este la 73 % execuție : ,,Șanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea și A3 circulația să fie deschisă anul acesta ! Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022 când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an și 5 luni constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%.” a transmis ministrul Grindeanu.

La rândul său, directorul general CNAIR, Cristian Pistol a subliniat mobilizarea foarte bună a constructorului din Austria și a spus că pe traseu se construiesc 3 noduri, 3 poduri și 9 pasaje : ,,Mobilizare bună pe șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea-A 3 și Biharia. Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie #2024, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an. Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual, 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe.”- Cristian Pistol.

Cele mai noi imagini de pe șantierul Drumului Expres Oradea-Autostrada Transilvania au fost publicate pe Canalul YouTube Marin Marian :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *