Liderul de sindicat de la STB: Nu este grevă, e oprire voluntară a lucrului. Mijloacele de transport vor reveni pe traseu atunci când PNL îl va demite pe directorul general

Redacția ian. 20, 2022 0 comentarii
Vasile Petrariu

Vasile Petrariu (PSD), liderul de sindicat al STB, a declarat, joi, că nu a fost declanșată greva de către angajații societății, ci este „oprire voluntară a lucrului” și a afirmat că mijloacele de transport vor reveni pe traseu atunci când PNL îl va demite pe directorul general.

„Primarul general, neavând soluții, ca de obicei, nu știe decât să acuze. Nu a venit cu o soluție de rezolvare a acestei crize, a dat-o în politică, lucruri care nu sunt de acceptat din partea unor oameni de bună credință și raționali. Primarul general ar fi trebuit să se aplece mai mult la transportul public local, dar nu a făcut nimic”, a afirmat Petrariu.

„Sunt de acord că bucureștenii nu au nicio vină, dar la nivelul societății vorbim de 11.000 de salariați care au fel de fel de probleme în plus față de cele pe care le avem ca cetățeni. (…) Eu nu mă simt responsabil de treaba asta, ar trebui să se simtă responsabili cei care au redus parcul de vehicule. Nu e bine să se dea vina pe niște salariați care își cer drepturile”, a susținut liderul de sindicat al STB.

Acesta a cerut demiterea directorului general al STB.

„Directorul general minte cum respiră. El a fost în centrul unor scandaluri în 2010-2011. Cine l-a pus director general l-a pus în contextul în care primăria a semnat contract pentru 100 de tramvaie și patron e cel care l-a pus”, a mai afirmat Petrariu.

El a susținut că fără el nu va merge nimeni la negocieri cu primarul.

„Primarul general când va înțelege ce înseamnă sindicat poate să-și dea cu părerea. Și primarul general e adeptul dezvoltării organizației sindicale. (…) La negocieri fără mine deocamdată nu va merge nimeni. (…) Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă PNL își asumă această răspundere și îl demit pe directorul general. Ar fi primul pas prin care noi am putea debloca această situație și discuțiile. După care noi, în regim de urgență, cine va fi nominalizat vom relua discuțiile și dialogul pentru că principala problemă e negocierea unui contract colectiv de muncă”, a susținut Petrariu.

Întrebat când vor reveni mijloacele de transport pe traseu, acesta a replicat: „Când directorul general va pleca”.

Sursa foto: Sindicat STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.