Liviu Stoleru părăsește Cemacon. Daniel Șologon, desemnat ca nou CEO al producătorului de materiale de construcții

Redacția dec. 7, 2021 0 comentarii
Liviu Stoleru

Cemacon, companie controlată proprietarii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, l-a desemnat pe Daniel Șologon ca CEO, începând cu 1 ianuarie 2022. Liviu Stoleru, actualul CEO-ul celui mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc, îi predă ștafeta lui Șologon, alături de care a planificat și implementat reconstrucția și dezvoltarea companiei în ultimii 11 ani.

Daniel Șologon este din 2011 CFO-ul Cemacon.

În 2010, Liviu Stoleru a preluat managementul companiei aflate în prag de insolvență și de atunci a reușit să ajungă la o cifră  de afaceri de 35 de milioane de euro de la 5 milioane de euro, creșterea și modernizarea capacităților de producție și implementarea unor tehnologii de ultimă generație pentru creșterea eficienței operaționale, rebrandingul firmei, relansarea portofoliului de produse, lansarea gamei de cărămizi EVOCERAMIC și a gamei de cărămizi cu vată bazaltică EVOCERAMIC VB și lansarea celei mai moderne linii de producție de buiandrugi din România.

Mai mult, sub managementul lui Liviu Stoleru, Cemacon a reușit să obțină performanțe financiare, nu doar pentru companie, ci pentru întreg sectorul în care operează, cum ar fi rate ale profitului operațional de peste 30% și cea a profitului net de peste 20% – acestea fiind repere specifice unor sectoare mai privilegiate și cu un nivel al competiției mai redus decât în sectorul materialelor de construcții.

De altfel, independent de evoluția pieței, compania a înregistrat de la an la an, aproape fără excepție, creșteri ale cifrei de afaceri de până la 40% și ale profitului operațional (EBITDA) de până la 35%.

”Am decis să accept o oportunitate profesională pe care o consider a doua mare provocare din viața mea, după preluarea
managementului Cemacon. Am satisfacția că las în urma mea, pentru generațiile viitoare, un model de restructurare și de
dezvoltare de business și un brand care reprezintă o forță pe piața românească a construcțiilor.
Daniel a fost alături de mine de la început și va continua să construiască ce am început împreună”, a declarat Liviu Stoleru.

Sursa foto: Cemacon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *