Liz Truss își cere scuze pentru că a amenințat stabilitatea economică a Marii Britanii, după ce a fost nevoită să renunțe la planurile de reducere a impozitelor

Redacția oct. 18, 2022 0 comentarii
Lizz Trust

Prim-ministrul Liz Truss și-a cerut scuze pentru că a amenințat stabilitatea economică a Marii Britanii, după ce a fost nevoită să renunțe la planurile sale vaste de reducere a impozitelor și să se angajeze în schimb într-un program de reduceri ale cheltuielilor publice, scrie Reuters.

După săptămâni întregi în care a dat vina pe piețe bursiere pentru că investitorii au aruncat lira sterlină și obligațiunile de stat, Truss a declarat că îi pare rău că a mers „prea departe și prea repede” cu planul său economic radical pentru a scoate Marea Britanie din anii de creștere stagnantă.

Piețele, care s-au prăbușit după „mini-bugetul” ei din 23 septembrie, sunt încă sub presiune chiar și după ce ministrul de finanțe al lui Truss, Jeremy Hunt, a renunțat la planurile ei luni, iar ea se luptă acum să supraviețuiască, la doar șase săptămâni după ce a devenit prim-ministru.

Nu a fost clar dacă scuzele lui Truss vor potoli o rebeliune tot mai mare în Partidul Conservator pe care îl conduce, o mână de parlamentari îndemnând-o să demisioneze. Zeci de persoane se tem că își vor pierde locul de muncă la următoarele alegeri.

Un nou sondaj de opinie YouGov a sugerat că până și acei membri ai Partidului Conservator care au susținut-o pentru funcția de prim-ministru s-au răzgândit. Acesta a arătat că mai mult de jumătate dintre membrii intervievați au spus că ar trebui să demisioneze, în timp ce o treime au dorit ca predecesorul ei, Boris Johnson, să o înlocuiască.

Sursă foto: Lizz Trust/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *