Lucian Anghel, care a condus Bursa de Valori București și Banca Românească, desemnat director general adjunct și economist-șef al Libra Internet Bank

Lucian Anghel - Libra Internet Bank

Libra Internet Bank anunță că l-a desemnat pe Lucian Anghel pentru funcția de Director General Adjunct. Numirea va fi oficializată după aprobarea din partea Băncii Naționale a României. Lucian Anghel va coordona Aria de Risc a băncii (Chief Risk Officer) și va îndeplini, de asemenea, rolul de economist-șef al Libra Internet Bank.

Cu o experiență de peste 25 de ani în sistemul financiar-bancar și pe piața de capital, Lucian Anghel a ocupat funcții de top management în cadrul mai multor bănci comerciale din România (BCR, Banca Românească, EximBank) și a fost președintele Bursei de Valori București între 2012 și 2020. Din februarie 2020 până în decembrie 2022 a fost director general al Banca Românească.(care a fuzionat, între timp cu EximBank). Iar din ianuarie 2023 a fost vicepreședinte executiv și Membru al Consiliului de Administrație al EximBank.

Anghel a intrat și în mediul academic: a fost cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice (ASE) (2007-2010), iar din 2012 e conferențiar/ lector la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în cadrul Facultății de Management.

“Ne bucurăm să îl avem în echipa noastră pe Lucian Anghel, care după obținerea autorizării din partea BNR pentru noua funcție, va putea să își utilizeze vasta experiență acumulată pentru a dezvolta activitatea Libra, care țintește permanent performanța”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General al Libra Internet Bank.

În august 2023, Cristina Mahika-Voiconi a devenit noul Director General al Libra Internet Bank, după ce anterior a deținut funcția de Director General Adjunct al băncii.

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *