Ludovic Orban recunoaște că s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare

ludovic-orban

Președintele PNL Ludovic Orban a recunoscut miercuri că au existat discuții despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar a precizat că nu s-a luat o decizie pe aceste subiecte. Declarațiile sale vin după ce ministrul Muncii Raluca Turcan a afirmat că nu va crește vârsta de pensionare, în contextul unor discuții în acest sens cu Comisia Europeană.

„De discutat, evident s-a discutat, nu e un subiect nou pe piață, nu s-a luat o decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a precizat că în programul de guvernare este prevăzută reforma sistemului de pensii care vizează sustenabilitatea acestuia și asigurarea unui mecanism de creștere a pensiilor, pe baza unor realități economice

„Sigur că avem discuții legate și de stagiul de cotizare și de vârsta de pensionare, dar urmează să se ia decizii. Când vor fi luate decizii, ele vor fi prezentate public”, a spus Orban.

Întrebat dacă românii se pot aștepta la creșterea vârstei de pensionare până în 2024, Orban a spus: „Nu vă dau răspunsul la această întrebare până nu se ia o decizie legată de acest subiect”.

Declarațiile președintelui PNL vin în contradicție cu cele ale ministrului Muncii, Raluca Turcan. „Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, a spus Turcan marți.

Ministrul Muncii a calificat drept „minciuni gogonate” informatiile privind creșterea stagiului de cotizare, desființarea pensiei anticipate sau creșterea vârstei de pensionare. Ea a insistat că nu există astfel de discuții în Guvern.

Turcan a negat astfel afirmațiile făcute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a acuzat Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să majoreze vârsta de pensionare, precum și vechimea în muncă necesară pensionării.

Comentarii

 1. Despre pensionarii care cumuleaza Pensia cu salariul nu ati discutat nimic?
  Tara a plina de Nemuritori in toate institutiile statului!
  Batranei si batranele de peste 70 sau chiar 75 de ani populează Primăriile, C.J., Prefecturi, Ministere, Agentii, Curtea de Conturi , fara număr.
  Cel mai vizibil acesti superPensionari se gasesc la Primăriile Rurale.
  Modelul standard:
  – 1400 locuitori.
  – 32 salariați d.c. 4 pensionari cu varsta de peste 70 de ani
  Colac peste pupaza: Primarele Liberal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *