Maersk Drilling fuzionează cu Noble

maersk foto

Fosta filială de foraj a gigantului danez al transportului maritim AP Moeller Maersk a anunțat miercuri fuzionarea cu concurentul său american Noble Corporation, al cărui nume îl va prelua, potrivit Le Figaro.

„După realizarea tranzacției, acționarii Maersk Drilling și acționarii Noble vor deține fiecare circa 50 % din acțiunile în circulație ale societății rezultate”, a precizat compania daneză, într-un comunicat.

Fuziunea, care urmează să devină efectivă la jumătatea lui 2022, va genera sinergii anuale estimate la 125 milioane de dolari. În cursul ultimelor 12 luni, Noble și Maersk Drilling au înregistrat o cifră de afaceri combinată de circa 2,1 miliarde.

Listată sub numele «The Drilling Company of 1972» pe Bursa din Copenhaga, Maersk Drilling era cotată din 2019 în condițiile în care grupul danez întâmpina dificultăți în vânzarea acestei filiale.

După vânzarea în 2017 a diviziei sale petroliere către TotalEnergies, mastodontul danez înființat în 1904 a demarat o restructurare importantă care viza recentrarea pe activitatea de transport și logistică. Grupul vizează neutralitatea carbon în 2050.

Sursa foto: Maersk, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.