Marcel Ciolacu: Este posibil ca această coaliție să facă modificări fiscale pentru 1 ianuarie. Asta nu înseamnă că trebuie să intre în vigoare/ Nu puteți să spuneți că Spania, Germania, Olanda sunt tâmpiți pentru că au un sistem progresiv de impozitare

Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a susținut din nou, miercuri, miercuri introducerea unui sistem de impozitare progresivă a veniturilor și a afirmat că este posibil ca această coaliție de guvernare să facă modificări fiscale pentru 1 ianuarie 2023, dar „asta nu înseamnă că trebuie să intre în vigoare”.

„E necesară o modificare a Codului fiscal, evident. Asta nu înseamnă că vom veni cu taxe noi. Este exclus să vină cineva… Este vorba de o optimizare fiscală și într-un parcurs normal. Cred că pentru prima oară se vorbește deschis în spațiul public de astfel de modificări ale codului fiscal”, a spus el.

Ciolacu a precizat că este normal să existe această discuție. „Este normal ca orice coaliție politică responsabilă să vadă nu numai ziua de azi sau ziua de mâine, ci să vină cu un program pe termen mediu de timp. […] Trebuie o discuție cu partenerii de coaliție și pornit pe o perioadă îndelungată astfel încât să nu creezi disfuncționalități pe parcurs. Este normal orice partid, coaliție, guvern să discute aceste lucruri”, precizează el.

Ciolacu a afirmat că „este posibil ca această coaliție să facă modificări fiscale pentru 1 ianuarie”, dar „Asta nu nseamnă că trebuie să intre în vigoare”

„E normal ca statul să vină de acum cu această discuție și să pregătească această dată de 1 ianuarie când e posibil să intre în vigoare sau nu. Este prima oară când o coaliție politică gândește cu o perspectivă mai largă decât ziua de mâine”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu a afirmat că pe domeniul muncii România are una dintre cele mai mari fiscalități.

„Poate nu este normal așa. Nu puteți să-mi spuneți că Spania, Germania, Olanda, SUA, Italia, toți sunt tâmpiți pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilități astfel încât să promovezi și să dezvolți serviciile.  Și noi românii suntem cei mai deștepți. Dar avem 27% venituri din construcția PIB și cheltuieli de 40%”, a mai afirmal președintele PSD.

Ciolacu a afirmat că s-a făcut un grup de lucru la ministerul Finanțelor și în 10 zile, maxim 2 săptămâni ministerul Finanțelor va veni cu prounerile și analizele venite de la auditori financiari internaționali.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *