Marcel Ciolacu insistă pentru reglementarea prețurilor la energie pentru șase luni: Sunt 15 state europene care în momentul acesta au preţul reglementat

Redacția ian. 21, 2022 0 comentarii
energie electrica

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că susţine reglementarea preţurilor la energie pentru jumătate de an, lucru care s-a întâmplat şi în alte state europene, scrie News.ro.

„Au fost două întâlniri între preşedinţii partidelor care constituie această coaliţie şi primul ministru. Una pe ordonanţa care urmează să intre luni în transparenţă şi luni vom mai avea o discuţie pe această ordonanţă, tot în format online, între preşedinţi, după ce fiecare expert o să vină cu modificări dacă este nevoie, astfel încât, repet, luni – ca să fie aplicabilă de la 1 februarie această plafonare – luni să intre în transparenţă şi, pe urmă, o să mai avem o discuţie: ce va face de la 1 aprilie încolo, eu rămânând la părerea că va trebui să venim cu o reglementare a preţurilor pentru şase luni, lucru care s-a mai întâmplat în Europa. Sunt vreo 15 state europene care în momentul acesta au preţul reglementat”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Prahova.

El a susţinut că aceasta reprezintă o prioritate a Guvernului.

„Sau ajunge primul ministrul la o concluzie atât cu producătorii şi furnizorii de energie electrică şi gaze. Este prioritatea zero şi a Guvernului, pe lângă pandemie, categoric, pentru că noi nu vorbim numai de facturile noastre de acasă, care ne-au speriat pe toţi, hai să fim corecţi, indiferent cât câştigăm. Este vorba şi de economia românească, iar în ordonanţa de urgenţă pentru prima oară se adresează şi IMM-urilor, 90% dintre IMM-urile din România sunt cu capital românesc şi în primul rând industriei alimentare, ceea ce e un plus total”, a declarat Ciolacu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că a fost finalizată şi pusă în consultare publică Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece. În urmă cu o zi, preşedintele PSD Marcel Ciolacu transmitea că îi va cere liderului PNL Florin Cîţu să prezinte în şedinţa coaliţiei draft-ul ordonanţei cu măsurile agreate pe energiei, ce trebuia redactată de ministrul Virgil Popescu. La rândul lui, premierul Nicolae Ciucă anunţa în şedinţa de Guvern că le cere ministerelor să lucreze astfel încât Ordonanţa să intre spre adoptare săptămâna viitoare.

Sursa foto: CEZ / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *