Marcel Ciolacu le urează „multă sănătate” celor care îi cer demisia ministrului Finanțelor pentru „gaura” de încasări de 9 miliarde lei

Redacția mai 31, 2023 3 comentarii
Adrian Câciu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, că le urează „multă sănătate” celor care îi cer demisia ministrului Finanțelor Adrian Câciu pentru „gaura” de încasări de 9 miliarde lei din primele cinci luni ale anului.

Întrebat ce le transmite celor care cer demisia lui Adrian Câciu pentru gaura din încasări, Marcel Ciolacu a răspuns: „Multă sănătate!”.

ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 9 miliarde lei sub programul de încasări, iar „gaura la buget” a crescut astfel puternic, comparativ cu primele trei luni, când diferența față de încasările efective și programul de încasări era de numai 3 miliarde lei.

Programul de încasări arăta că ANAF va încasa 156,9 miliarde lei în primele 5 luni ale acestui an. Cu toate acestea, instituția estimează că doar circa 148 miliarde lei se vor strânge, până la finalul lunii mai. Așadar, încasările efective sunt cu circa 9 miliarde lei sub program.

Pe primele trei luni, ANAF anunțase că a colectat 83,5 miliarde lei la bugetul consolidat. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-au încasat 78,1 milioane, se înregistrase o creștere de aproximativ 7%. Raportat la programul de încasări, însă, pe primul trimestru s-a încasat 96,6% din plan, cu 2,9 milioane lei mai puțin.

Așadar, în numai două luni, „gaura la buget” s-a adâncit cu circa 6 miliarde lei, de la 2,9 miliarde lei la circa 9 miliarde lei.

Amintim că președintele ANAF Lucian Heiuș și-a dat demisia atunci când a prezentat datele care ilustrează această „gaură” la încasări, iar cea mai mare parte din această „gaură” a venit de la direcția mari contribabili. În schimb, Ionuț Mișa, care conduce Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, este în continuare șeful acestei direcții din ANAF, deși premierul Nicolae Ciucă i-a cerut demisia.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

  1. mda…katerinca pesedista…doua nulitati. si ciolacu si “profesionistul” asta de la finante…de la cioalcu nu am nici o pretentie nici o asteptare…ca de altfel de la nici un pesedizd…nu spune absolut nimic pentru ca nu gandeste …o flatulenta nebarbierita care conduce o turma neobolsevica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *