Marcel Ciolacu: Este necesară o altă modalitate de plafonare și compensare a facturilor la energie. Actuala lege este ineficientă, nu poate fi pusă în aplicare

Redacția ian. 4, 2022 0 comentarii
Marcel Ciolacu candidat interviu G4Media

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că trebuie făcută o şedinţă a coaliţiei cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie, care să fie mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei, scrie News.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, la Antena 3, dacă el consideră că actuala coaliţie a găsit instrumentul potrivit în legătură cu creşterile de facturi la energie electrică şi gaze.

„Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere, ineficientă, neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor. Va trebui cât de curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin OUG, ori facem sesiune extraordinară la Parlament şi venim cu el fiindcă atât la persoanele fizice, dar şi la companiile româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri şi totul este în lanţ pentru că nemaiavând producţie, nu mai ai export, nu mai ai venituri, se ajunge la şomaj. Am reuşit să introducem de la început acel pachet social care are o destinaţie aproape 10 milioane de români şi am anticipat într-un fel ce se va întâmpla în luna ianuarie. Cred că trebuie făcută o şedinţă de coaliţie cu ministrul Energiei şi găsită altă modalitate, mult mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a precizat că ar dori să ştie de la directorul Romgaz de ce nu a fost pregătit pentru această criză, menţionând că va fi găsită o formă de compensare până la sfârşitul lunii.

„Aş vrea să ştiu, să am explicaţiile de la directorul de la Romgaz de ce nu a fost pregătit pentru această criză, de ce nu avem extracţiile pe care le aşteptăm de la Romgaz fiindcă cu toţii vorbim de offshore, dar de onshore nu am vorbit. Noi am cerut foarte clar în coaliţie, când vom veni cu legea offshore, vom veni şi cu legea onshore. Când accepţi să fii director la o asemenea companie, de o asemenea importanţă cum e Hidroelectrica, vreau şi eu să ştiu ultimele investiţii şi de la Romgaz, şi de la Hidroelectrica, noile capacităţi. (…) Vom găsi o formă de compensare până la sfârşitul lunii. E cea mai mare urgenţă. Este pandemia şi să găsim ce măsuri constituţionale, aplicabile sunt în această perioadă, să ne pregătim cât mai bine pentru valul 5 şi în zona de energie, nu neapărat numai la persoanele fizice, cât şi la companii”, a mai afirmat Ciolacu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *