Marea Britanie revocă statutul de bursă de valori recunoscută pentru bursa din Moscova

MOEX Bursa de la Moscova

Marea Britanie a revocat joi statutul Bursei de Valori din Moscova (MOEX) de bursă de valori recunoscută, eliminând unele scutiri fiscale pentru noii investitori, scrie Reuters.

Marea Britanie acordă statut recunoscut unor burse, care permit valorilor mobiliare tranzacționate pe acestea să beneficieze de scutiri de taxe specifice. Deși investițiile existente prin MOEX nu sunt afectate, altele noi nu vor mai putea beneficia de aceste scutiri.

Când Marea Britanie a propus această mișcare luna trecută, a spus că este un răspuns la restricțiile pe care Banca Rusiei le-a impus investitorilor străini, invocând o interdicție din 28 februarie care a împiedicat brokerii să vândă active la instrucțiunile rezidenților non-ruși.

„În vreme ce Bursa de Valori din Moscova nu a reușit să-și retragă restricțiile asupra investitorilor străini, Regatul Unit nu a avut de ales decât să revoce statutul de bursă recunoscută”, a declarat Lucy Frazer, secretarul financiar al Trezoreriei.

„Acest lucru va opri canalizarea altor bani către activele rusești și va transmite un mesaj clar că nu există motiv pentru noi investiții în Rusia”.

Guvernul a declarat în aprilie că bursa „nu mai funcționează în conformitate cu standardele comerciale normale așteptate de la o bursă recunoscută”.

Sursa foto: moex.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.