Marile companii auto reduc producția din cauza crizei de semiconductori (Reuters)

Redacția aug. 19, 2021 0 comentarii
ford, masini, fabrica, auto

Marile companii auto anunţă reducerea producţiei de vehicule, din cauza deficitului de semiconductori pentru industria auto, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Miercuri, Ford Motor a anunţat închiderea temporară a fabricii sale din Kansas, SUA, unde produce cel mai bine vândut model, camioneta F-150, după ce pandemia a dus la reducerea producţiei de cipuri în Malaysia. În perioada 23 – 30 august uzina va fi închisă, a informat al doilea producător auto american, iar sâmbătă se va renunţa la un schimb.

Şi Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a avertizat joi că ar putea fi nevoit să reducă şi mai mult activitatea fabricilor, din cauza deficitului de semiconductori. Grupul german speră că situaţia se va îmbunătăţi până la finalul anului şi că va putea majora producţia în semestrul doi din 2021.

Publicaţia niponă Nikkei a informat joi că Toyota Motor Corp va reduce luna viitoare producţia globală cu 40%, faţă de planul precedent, tot în urma deficitului de cipuri pentru industria auto. În urma anunţului acţiunile celui mai mare producător auto mondial au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 4,4%. Este cel mai sever declin din decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *