McDonald’s va începe să redeschidă restaurante în Ucraina

G4Media aug. 11, 2022 0 comentarii
McDonald's

McDonald’s Corp a declarat joi că intenționează să își redeschidă restaurantele din Ucraina în următoarele câteva luni, într-un prim semn al revenirii afacerilor occidentale în această țară, chiar dacă conflictul cu Rusia continuă, relatează Reuters.

Cel mai mare lanț de restaurante de burgeri din lume și-a închis toate restaurantele din Ucraina și Rusia în luna martie, în urma invaziei Moscovei în țara est-europeană.

McDonald’s avea 109 restaurante în Ucraina, dar nu a precizat câte intenționează să redeschidă. În luna mai, a vândut majoritatea celor 850 de restaurante din Rusia unuia dintre licențiații săi locali.

Decizia de redeschidere a venit după “consultări și discuții ample cu oficialii ucraineni, furnizorii și specialiștii în securitate și în considerarea solicitării angajaților noștri de a se întoarce la muncă”, a declarat Paul Pomroy, șeful McDonald’s pentru piețele internaționale operate, într-un mesaj adresat angajaților.

McDonald’s a precizat că lucrează cu furnizorii pentru a trimite produse către restaurante și pentru a readuce angajații la locul de muncă cu protocoale de siguranță îmbunătățite.

Lanțul de burgeri va începe redeschiderea restaurantelor în Kiev și în vestul Ucrainei, zone care au fost mai ferite de conflict.

La începutul acestui an, guvernul ucrainean a demarat un program de relocare a întreprinderilor spre vest din zonele devastate de război, în încercarea de a preveni daune suplimentare pentru economia sa.

Proprietarul KFC și Pizza Hut, Yum Brands Inc, a declarat la începutul acestei luni că aproape toate magazinele sale din țară s-au redeschis.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.