Mega Image lansează în România un hub tech

Mega Image Sursa foto: Mega Image

Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, anunță că lansează în România un hub tech, care va dezvolta tehnologia pentru brandurile europene ale companiei.

Studioul tehnologic intitulat AD/01 va fi înființat în București, iar compania își propune să atragă aproximativ 250 de talente de top în domeniul tehnologiei în următorii ani. „Aceștia vor lucra împreună la inovații cu scopul de a oferi o experiență de vârf clienților la brandurile europene ale Ahold Delhaize”, arată un comunicat al companiei.

Compania Ahold Delhaize Technologies SRL a fost deja înregistrată în România, în luna februarie, conform datelor de pe platforma Termene.ro, și va derula „Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)”,.

Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europe & Indonesia, declară: „Marile noastre branduri locale se străduiesc să creeze cea mai bună experiență locală de cumpărături alimentare. Ca parte a ambițiilor noastre tehnologice, ne concentrăm pe oferirea unor experiențe digitale fără cusur, fie că este vorba de experiențe în magazin, pe culoar, la casele de marcat sau în spatele scenei. Odată cu nevoile în evoluție ale clienților noștri apar noi provocări, motiv pentru care creăm AD/01. Acest studio tehnologic va reuni minți ascuțite pentru a dezvolta inovații care să servească oamenilor de azi și de mâine și să deservească toate mărcile noastre europene. În acest fel, investim și pe piața din România, unde operăm deja prin brandul nostru local Mega Image.”

Compania susține că recrutarea pentru studioul tehnologic se va consolida în continuare în perioada următoare și se concentrează în primul rând pe piața românească, care are unul dintre cele mai mari rezervoare de talente tehnice pricepute din Europa.

Mircea Moga, CEO Mega Image, afirmă: „Ne bucurăm că România a fost aleasă pentru dezvoltarea noului hub tehnologic și primim cu entuziasm întreaga echipă alături de noi, în familia Ahold Delhaize. Vom continua să facem o diferență semnificativă prin ceea ce oferim zi de zi clienților noștri la cumpărături, în magazinele noastre sau în supermarketul online: produse locale, proaspete și sănătoase de la producători locali, o gamă de mărci proprii de calitate, la prețuri bune zilnic și oferte care răspund cel mai bine nevoilor clienților”.

Ahold Delhaize deține în România rețeaua Mega Image, care numără circa 1.000 de magazine. Compania a realizat afaceri de 8,7 miliarde de lei în anul 2022, ultimul pentru care sunt date disponibile, o creștere de 16% comparativ cu anul precedent. Profitul companiei, care numără 10.618 angajați, a fost de 139 milioane lei, o majorare de 29% față de anul anterior.

În octombrie anul trecut grupul Ahold Delhaize anunța că ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru 1,3 miliarde de euro. Tranzacția este estimată să se finalizeze în cursul anului 2024.

„Achiziția Profi ar trebui să se încheie în a doua jumătate a anului 2024 și va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Deoarece momentul încheierii este incert, perspectivele noastre pentru 2024 exclud orice impact al acestei tranzacții”, transmitea grupul.

Datele analizate de Economedia arătau că această vânzare a fost cea mai mare tranzacție din România din 2023.

ANALIZĂ Vânzarea Profi către Mega Image este cea mai mare tranzacţie din România din acest an, peste vânzarea Enel către grecii de la PPC / Topul celor mai importante tranzacții din acest an

Sursa foto: Mega Image

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *