Michelin este pregătit să oprească producția de energie la unele centrale în cazul întreruperii gazului

Redacția sept. 8, 2022 0 comentarii
michelin foto

Producătorul francez de anvelope Michelin îşi face planuri pentru a înceta să mai folosească gaze naturale pentru a produce electricitate la uzinele sale din Spania, Germania şi Italia, ca parte a planurilor sale de urgență pentru o posibilă întrerupere a exporturilor de gaz rusesc, scrie Reuters.

Michelin folosește gazul pentru a produce atât energie electrică, cât și abur, care este necesar pentru a polimeriza anvelopele într-o matriță, dându-le forma finală și desenul benzii de rulare.

În prezent, se pregătește să economisească din consumul de gaz, folosindu-l pentru a produce doar abur, dacă este necesar, în timp ce cumpără electricitate de la rețeaua națională, a declarat joi purtătorul de cuvânt Herve Erschler.

„Nu am avut o întrerupere a aprovizionării cu gaz, dar avem planuri pentru a face față tuturor situațiilor neprevăzute, reducând (utilizarea gazului pentru) cogenerare”, a declarat Erschler.

El a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat dacă achiziționarea de energie din rețea ar costa mai mult pentru Michelin decât producerea acesteia în propriile fabrici.

Foto: Michelin, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *