Micii investitori au subscris aproape toate acțiunile Hidroelectrica alocate pentru tranșa de retail, în trei zile de la lansarea ofertei. Subscrierile au depășit 1,2 miliarde lei

BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii Sursa foto: Bursa de valori București

Micii investitori au subscris aproape toate cele 11,7 milioane de acțiuni Hidroelectrica alocate pentru tranșa de retail, în trei zile de la lansarea ofertei publice inițiale, arată datele analizate de Economedia.

Până miercuri, 27 iunie, au fost subscrise 11,4 milioane de acțiuni, în valoare de 1,28 miliarde de euro.  Oferta de listare a Hidroelectrica a demarat, oficial, vineri dimineață.

Pentru micii investitori, Fondul Proprietatea a pus la dispoziție 15% din acțiunile scoase la vânzare, adică 11,7 milioane de acţiuni, în timp ce restul acțiunilor sunt pentru investitori instituţionali. În caz de suprasubscriere, oferta pentru micii investitori poate fi crescută la 20%.

Prețul la care pot subscrie investitorii de retail este fix, de 112 lei pe acțiune. Aceștia pot cumpăra minim 50 de acțiuni Hidroelectrica, adică trebuie să scoată din buzunar minim 5.600 lei. Nu există o limită maximă de acțiuni care pot fi cumpărate.

Micii investitori vor beneficia de o reducere de 3% din prețul final de ofertă, dacă subscriu în primele 5 zile lucrătoare din perioada de ofertă, adică până la și inclusiv la data de 29 iunie 2023.

Investitorii pot cumpăra acțiuni până în data de 4 iulie 2023, până la ora 12:00.

Ordinele de subscriere ale investitorilor instituţionali nu sunt publice, ci pot fi văzute doar de brokerii din consorțiu.

Hidroelectrica, „perla din energie” a statului român, se listează la Bursa de Valori București (BVB). Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat săptămâna trecută că scoate la vânzare 17% din pachetul deținut (de aproape 20%), adică 78 milioane acțiuni. Interval de preț este de 94 – 112 lei pe acțiune. Astfel, pachetul de acțiuni este estimat la o valoare de maxim de 8,8 miliarde lei (1,78 miliarde de euro) pe baza preţului maxim de subscriere de 112 lei. Compania este evaluată la 50,4 miliarde de lei. Amintim că Hidroelectrica se va lista la bursă sub simbolul H2O, formula chimică a apei.

Citește și: 

Cum poți cumpăra acțiuni la Hidroelectrica / Ghid de subscriere pentru micii investitori

Listarea Hidroelectrica la Bursă din perspectiva brokerilor/ Discountul a generat interes mare din partea investitorilor de retail/ Cine ar putea fi cele trei grupuri de investitori instituționali

Sursa foto: Bursa de valori București

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *