Prima zi de subscriere la Hidroelectrica. Micii investitori au investit aproape 382 milioane de lei, într-o treime din acțiunile alocate

aero bvb foto Sursa foto: BVB

Vineri a fost prima zi de subscriere de acțiuni la oferta publică inițială a Hidroelectrica, în vederea listării pe Bursa de Valori București. Pentru micii investitori, Fondul Proprietatea a pus la dispoziție pentru micii investitori 15% din acțiunile scoase la vânzare, adică 11,7 milioane de acţiuni, în timp ce restul acțiunilor sunt pentru investitori instituţionali.

  • UPDATE Până la închiderea ședinței de tranzacționare, micii investitori au subscris peste 3,4 milioane de acțiuni, în valoare de aproape 382 milioane de lei. Astfel, investitorii de retail au subscris din prima zi o treime din acțiunile puse la bătaie pentru ei.
  • UPDATE La ora 17.00, micii investitori au subscris peste 3,2 milioane de acțiuni, în valoare de 360 milioane de lei.
  • UPDATE La ora 15.00, micii investitori au subscris peste 2,3 milioane de acțiuni, în valoare de 265 milioane de lei.
  • UPDATE La ora 12.30, micii investitori au subscris peste 1,4 milioane de acțiuni, în valoare de 165 milioane de lei.
  • UPDATE Vineri, la ora 12, la numai câteva ore de la deschiderea ofertei, micii investitori au subscris deja 929.894 acțiuni, adică acțiuni în valoare de 104 milioane de lei.

Prețul la care pot subscrie investitorii de retail este fix, de 112 lei pe acțiune. Aceștia pot cumpăra minim 50 de acțiuni Hidroelectrica, adică trebuie să scoată din buzunar minim 5.600 lei. Nu există o limită maximă de acțiuni care pot fi cumpărate.

Perioada de ofertă este cuprinsă între 23 iunie – 4 iulie 2023, inclusiv.

Micii investitori vor beneficia de o reducere de 3% din prețul final de ofertă, dacă subscriu în primele 5 zile lucrătoare din perioada de ofertă, adică până la și inclusiv la data de 29 iunie 2023.

Ordinele de subscriere ale investitorilor instituţionali nu sunt publice, ci pot fi văzute doar de brokerii din consorțiu.

Hidroelectrica, „perla din energie” a statului român, se listează la Bursa de Valori București (BVB). Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat joi noaptea că scoate la vânzare 17% din pachetul deținut (de aproape 20%), adică 78 milioane acțiuni. Interval de preț este de 94 – 112 lei pe acțiune. Astfel, pachetul de acțiuni este estimat la o valoare de maxim de 8,8 miliarde lei (1,78 miliarde de euro) pe baza preţului maxim de subscriere de 112 lei. Compania este evaluată la 50,4 miliarde de lei. Amintim că Hidroelectrica se va lista la bursă sub simbolul H2O, formula chimică a apei.

Sursa foto: BVB

Comentarii

  1. “Micii investitori vor beneficia de o reducere de 3% din prețul final de ofertă, dacă subscriu în primele 5 zile lucrătoare din perioada de ofertă” – alte surse precizează că marii investitori beneficiază de reducerea mai sus amintită.
    Verificați, vă rog.

  2. Cand muuulti se dau romani sadea, unii din ei se coalizeaza cu “investitorii” ptr instrainarea activelor. Bravo “romanasilor” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *