Mihnea Costoiu, rector UPB: România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, Numărul total al absolvenților de inginerie din acest an este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței

Redacția iul. 7, 2022 1 comentarii
ingineri birou

Toate industriile care au legătură cu ingineria trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa de specialiști, afirmă Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București.

Potrivit lui, România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, iar numărul total al absolvenților de inginerie din acest an, din România, este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței.

Salariul mediu al unui inginer debutant este de aproximativ 800 de euro net / lună și poate ajunge până la 2.000 – 3.000 euro /lună după primii ani de muncă, potrivit UPB.

Universitatea Politehnica din București susține că generează cel mai mare număr de ingineri din România – aproximativ 6.000 de absolvenți anual (licență și master), respectiv 19% din totalul absolvenților la nivel național în domeniile tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și inginerie, prelucrare și construcții.

Foto: Pexels

Comentarii

  1. Universitatile românești scot ingineri pe banda rulanta. Cred ca dupa ultimul recensământ in Romania avem peste 1 000 000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *