„Milcovia Expres”: Au început forajele geotehnice pe traseul Drumului Expres Brăila – Focșani

Investigații Geotehnice Brăila -Focșani

Firma de proiectare Acciona (Spania) a început investigațiile geotehnice pe traseul Drumului Expres Brăila – Focșani, cunoscut ca „Milcovia Expres”, a anunțat Compania de Drumuri. Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Brăila – Focșani cu o lungime de 76 km a fost semnat în vara anului 2020 și are termen de finalizare decembrie 2022.

„Au început investigațiile geotehnice necesare elaborării Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Focșani – Brăila! Miercuri, 06.04.2022, prestatorul de servicii al contractului de elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru obiectivul Drum Expres Focșani – Brăila, a început executarea de investigații geotehnice în zona comunei Milcovul, județul Vrancea. Lungimea traseului viitorului drum expres Focșani – Brăila este de 78,8 km. Sursa de finanțare a contractului în valoare de 15.001.446,99 Lei, fără TVA este din FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE. Termenul contractual de finalizare este luna decembrie 2022”, a transmis CNAIR.

De la Brăila la Galați UMB construiește Drumul Expres de 11 kilometri, iar de la Brăila la Buzău (Muntenia Expres) este în proiectare Drumul Expres de 98 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *