Ministerul Economiei anunță investiții de 200 de milioane de lei în industria de apărare: „Vom construi o fabrică de pulberi de la zero”

Bani-investitie-planificare-Pixabay-e1592997434823 Foto: Pixabay

Ministerul Economiei anunță investiții de 200 de milioane de lei în acest an în industria de apărare, printre care și construirea unei fabrici de pulberi de la zero.

„Tradiția României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în județul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societății despre planul investițional şi despre beneficiile aduse comunității o dată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministru economiei, Florin Spătaru, la conferința de presă susținută astăzi, la Brașov

Ministerul Economiei susține că a bugetat pentru 2022 o sumă record pentru industria de apărare.

„Doar în industria de apărare din județul Brașov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei. Printre altele, construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei. Această investiție va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunității locale. Este necesar un plan de investiții solid şi integrat care să vizeze întregul lanț valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanți către o industrie de apărare românească competitivă și profitabilă”, a spus ministrul economiei.

Ministrul a precizat că programul de investiții va viza retehnologizarea acestor societăți, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali.

„Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească pe viitor. În plus, un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forță de muncă tânăr, în acest domeniu. Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eșalonul doi. Trebuie să poziționam industria de apăre acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a concluzionat ministrul Spătaru.

Foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *