Ministerul Finanțelor anunță controale la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii

Redacția nov. 23, 2021 0 comentarii
Dan Vîlceanu

Ministerul Finanțelor anunță că Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară efectuează în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autorități/instituții publice. Anunțul vine după ce, luni, ministrul Muncii Raluca Turcan l-a acuzat pe premierul demis Florin Cîțu că i-a trimis control la minister, imediat după ce a afirmat că nu mai sunt bani de pensii.

Finanțele precizează că acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demarată în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare.

„Controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021. Verificările sunt menite să asigurare respectarea prevederilor Ordonanței de urgențã a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil”, arată un comunicat al Finanțelor.

Reamintim că, luni, ministrul Raluca Turcan l-a acuzat pe premierul demis Florin Cîțu că a trimis Finanțele în control la Ministerul Muncii, la numai 20 de minute după ce a afimat că începând cu 26 noiembrie nu mai sunt bani pentru plata pensiilor și a alocațiilor.

„Dragi colegi, distracția continua! Acum 5 minute a părăsit clădirea MMPS o echipa de “inspecție” de la Finanțe, care a fost trimisa in control la 20 de minute dupa declarația mea referitoare la Florin Citu”, arată o comunicare a Ralucăi Turcan către colegii din BPN obținută de Economedia.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *