Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu că i-a trimis control la Ministerul Muncii, imediat după ce a afirmat că nu mai sunt bani de pensii

raluca turcan florin citu virgil popescu alegeri pnl sibiu

Ministrul Raluca Turcan îl acuză pe premierul demis Florin Cîțu că a trimis Finanțele în control la Ministerul Muncii, la numai 20 de minute după ce a afimat că începând cu 26 noiembrie nu mai sunt bani pentru plata pensiilor și a alocațiilor.

„Dragi colegi, distracția continua! Acum 5 minute a părăsit clădirea MMPS o echipa de “inspecție” de la Finanțe, care a fost trimisa in control la 20 de minute dupa declarația mea referitoare la Florin Citu”, arată o comunicare a Ralucăi Turcan către colegii din BPN obținută de Economedia.

Ministrul Muncii afirmă, de asemenea, că se pregătește încă un control la minister, privind aplicarea legii privind guvernanța corporativă, și o verificare privind situația patrimonială publică și privată la minister, lucru care nu s-a mai făcut din 2015.

„Vor sa efectueze un control miercuri, 24 noiembrie, pe aplicarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, in condițiile in care MMPS nu are atribuții. (Numai CNPP aste autoritate tutelara pentru TBRCM (Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, n.r.) dar, ce sa vezi, nu e pe legea prinivd guvernarea corporativa!!!) Mai vor sa verifice situația patrimonială publica și privata la MMPS din 2020 pana azi!!!! Ce sa vedeți și aici?! Nu s-a mai făcut așa ceva din 2015! Bravoooo, Florin Citu! Credeți ca un comportament de tip interlop este soluția in Romania lui 2021?”, arată mesajul Ralucăi Turcan.

Reamintim că Raluca Turcan și Florin Cîțu au intrat luni într-un schimb de replici referitor la lipsa banilor pentru plata pensiilor și alocațiilor.

Raluca Turcan a afirmat inițial că Florin Cîțu „este dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

„De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, arată o comunicare a Ralucăi Turcan către colegii din Biroul Politic Național (BPN) al PNL obținută de G4Media.ro.

Un document al Ministerului Muncii obținut de Economedia arată că instituția a solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanțelor, condus de Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, suplimentarea bugetului pentru a putea face plata unor pensii, alocații, drepturi salariale și compensații pentru facturile la energie.

Ulterior, Florin Cîțu a afirmat că ministrul muncii trebuie „să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”.

„Doamna Turcan dacă avea ceva de spus putea să vină la ședința BPN nu în presă. Este ministrul muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri. Vom vedea susținerea în Parlamentul României”, a spus Cîțu.

Sursa foto: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *